31 Januari 2014




26 Januari 2014

 
 

25 Januari 2014

Igår åkte vi på ett anorlunda studiebesök, vi åkte nämligen hela vägen ner till Borås. Bussresan tid ungefär 5 timmar med en paus, vilket jag inte tiåyckte var något jobbigt alls efter alla resor till saxnäs som kunde ta upp emot 14 timmar. 
Väl framme i Borås var vårat första stopp på nordisk design skola. Först fick vi information om skolan och programmet och sedan gick vi runt bland eleverna, pratade och kollade på deras arbeten. Det var intressant men inte riktigt någonting för mig
Vårt andra stopp var på nellys huvudkontor. Vilket jag tycker var hur intressant som helst! är helt såld. Först fick vi en rundvandring i deras lokaler, som super fräscha och stilrena, en miljö som jag tror att jag verkligen skulle trivas att jobba i. 
Vi fick en inblick i allt som händer bakom hemsidan, sådan som man inte har haft en aning om och inte heller hade kunnat ta reda på om man så ville. Allt ifrån de som gör hemsidan till designerna bakom nellys märke, modellerna, fotogferna, inköparna, kundservice och massvis av andra som jag inte kommer ihåg för tillfället. Sen följde vi med tjejen som designar Notion, ett av nellys egna märken. Hon berättade hur hon jobbade, vad hennes arbets uppgifter var och om inspiration, resor och  ja allt möjligt. Sen gick vi runt bland mängder av skor och kläder som inte kommit ut på hemsidan än, vilket var lite ballt. Sen fick vi träffa fotograferna och medellerna, vilket var lite coolt efter som man är van med att se dem på en skärm. Vi gick runt i hela fotostudion och  fick även se catwalken skulle kunna skriva hur mycket som helst om det här besöket. Har äntligen hittat ett yrke som jag tror skulle passa mig väldigt bra!
Vi kom fram till "mini-hotellet" runt fem tiden. Vi tog det rätt lugnt och samlade kraft till kvällen. Vid åtta någon gång gick vi ut för att äta, till sist hamnade vi på en thiresturang. Maten var hur god som helst men eftersom den var väldigt sen fick vi även gratis dessert från dessertbordet vilket bara var ett stort plus! Sen gick vi vidare till en pub, vi köpte drinkar och hade en lyckad kväll med mycket skratt!
Började dagen med frukost buffé innan vi packade ihop våra grejer och åkte till textilhögskolan. Där började det med en presentation av pogramen i en föreläsnings sal och fortsatte sedan med en guidad tur genom den stora skolan. Vet inte om jag har allmänt dålig inställning till skolan och just nu saknar motivation eller om detta inte heller var min grej. Kan vara svårt att känna skillnaden mellan de tycker jag! Skolan var i varje fall jätte fin, ny renoverad, bra lokaler och säkert en jätte bra utbildning! Men det får dock vänta för min del!

21 Januari 2014





14 Januari 2014




12 januari 2014

Tanken var att jag skulle skriva mer i år, men jag mår inte så bra och kan inte riktigt sätt ord på mina känslor. Så tänkte fylla bloggen med sånt jag tycker om, så de kanske inte är så mycket tankar utan kommer nog mest bestå utav bilder.

1 Januari 2014

Känns så skönt med ett nytt år. Kanske för att man får den här chansen att börja om eller börja på något nytt? 
Jag tycker både om att börja om och börja på nytt och helst göra allt på en gång, vet inte om det är det bästa sättet eller om det är bättre att göra allt successivt. Hur som helst kommer detta år skillja sig från mina tidigare, vilket jag bara ser som något positivt. Jag kommer t.ex. att bo på internat och ta sudenten vilket kommer göra en stor skillnad i vardagen. Jag tror att ruckningen i min vardag bara kommer att hjälpa mig att hålla mina nyårslöften eller mål jag har för det här året.
 
Skillnaden i mina löften eller mål för det här året är väl att jag har tänkt lite mer. Visst är ett av mina mål att vara mer hälsosam, äta bätte och röra på mig. Det som skilljer sig på min lilla lista är att jag har tänkt mer på mig själv, vad som gör mig glad och vad jag mår bra av men även saker som jag kanske helst drar mig för att göra som kommer att bli en liten utmaning. Kan avslöja ett av mina mål som är att testa på 12 nya saker som jag aldig tidigare gjort. Det känns som ett bra mål, jag kan vinkla den lite hur jag vill men framför allt för att den är rimlig att uppnå.
 

RSS 2.0